Драстично повишаване на цените преди великденските празници констатира проверка на Радио

...
Драстично повишаване на цените преди великденските празници констатира проверка на Радио
Коментари Харесай

Драстично повишаване на цените преди великденските празници

Драстично повишение на цените преди великденските празници установи проверка на Радио Варна. Цените на  българското агнешко месо  на Кооперативния пазар във Варна варират от 20 до 23 лв. за плешка и до 24 лв. за бут.

Дроб сармата държи твърда цена от 13.50 за кг, само че продавачите поучават да купуваме още в този момент, тъй като до Великден цените ще станат още по-високи. В същото време описват, че продажбите са намалели фрапантно.

Яйцата от Варна и Добрич  достигат до цена 39 стотинки за брой и се оферират в няколко размера. По-малките са с цена, която стартира от 28 стотинки.

 istock istok
Зелената българска салата е на цена от 1.20 до 1.40 лева В взаимозависимост от размера цената ѝ може да доближи до 3 лв.. Доматите се оферират на цени от 3.50 до 6.50 за кг. Най-скъпи на пазара са розовите домати. Краставиците са на цена 3.50 за кг, а дребна връзка свеж лук и чесън са по левче.

Козунаците също се оферират на по-висока цена през тази година. Големите козунаци, приготвени с масло, доближават до цена от 8-10 лв., а по-малките са по 5-5.50 лева.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР